Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

DSS: Kuda idu pare od "Eko dinara"?

Iako Gradska uprava za zaštitu životne sredine godišnje ubira dva miliona evra na ime takse "Eko dinar", ta sredstva troše se nenamenski na projekte koji su precenjeni, a ne rešavaju problem sa manjkom zelenih površina u gradu, kažu u Gradskom odboru Demokratske stranke Srbije.

Umesto bazena niče korov

Plac na Novom naselju, uz Bulevar Jovana Dučića, na kojem je kompanija "Tuš" trebalo da izgradi sportsko-poslovni centar, do daljeg će biti zapušten.

Nemci traže oduzetu imovinu

Više udruženja Nemaca iz Vojvodine ocenilo je da je Nacrt zakona o vraćanju imovine "nepravedan" prema Nemcima, jer im ne omogućava da potražuju svoju oduzetu imovinu.

Inicijativa za Subin plato muzike

Nastavlja se građanska inicijativa da se plato u Limanskom parku nazove po jednom od najznačajnijih kompozitora savremene muzike Mitru Subotiću Subi.

SNP gostuje u Osijeku

Srpsko narodno pozorište (SNP) novu sezonu počinje gostovanjem u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, gde će biti izvedena predstava "Ujež" Branislava Nušića, u režiji Radoslava Milenkovića.

Poslanici još kriju s koje će funckije otići

Iako je gradonačelnik, Igor Pavličić, ranije najavljivao da će u slučaju ozvaničenja nespojivosti više javnih funkcija, zadržati mesto prvog čoveka grada, a ne funkciju pokrajinskog poslanika, to danas nije mogao da potvrdi.